Важливо побудувати в себе в голові велику картинку того, як відбувається розробка та тестування, а вже потім заповнювати пробіли та заглиблюватись. Більшість людей уявляють QA-інженера як людину, яка щодня натискає на будь-які випадкові елементи управління програми з надією, що вона зламається. І при цьому вважають, що для посади тестувальника не треба мати глибоких технічних знань, а отже — легше пройти співбесіду та «увійти в ІТ». На відміну від зарплат розробників, які дещо зросли в першому півріччі 2022 року, медіанні зарплати тестувальників знизилися на $100, до $2000. Обов’язки й вимоги до кандидата можуть відрізнятися залежно від досвіду роботи.

скільки заробляє middle qa engineer

Зарплати в аутсорсингових і продуктових компаніях зросли пропорційно ринку та перебувають на середньому рівні ($2100 та $2000 відповідно). Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter. Зі мною розрахувалися https://wizardsdev.com/ повністю, намагалися підшукати місце в суміжних проєктах, але вакансій не було. Роботу знайшов майже відразу через рекомендацію знайомих» (Senior iOS Dev). Релокувався та знайшов роботу в іншій країні на такій же посаді» (General Middle QA).

Готовий змінити свою спеціальність на ІТ-сферу?

Цікаво, що на зарплату впливає рівень знання англійської мови. Найбільше ця різниця помітна для Middle QA та вище. Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.

скільки заробляє middle qa engineer

Найвищі зарплати QA-спеціалістів сягають $4–5 тисяч — це верхній квартиль зарплат фахівців рівня Lead та Manager, а також Automation QA. Найпопулярнішою мовою програмування серед тестувальників залишається Java — її використовують 26% спеціалістів, а 20% вважають основною. На другому і третьому місцях — JavaScript (20% використовують, 8% вважають основною) та Python (16% використовують, 11% назвали основною). Про те, як потрапити в сферу тестування після курсів розповідають Викладачі Школи Олександр Голубішко, Lead QA AB Soft, і Дарина Ільїна, Manager of Recruitment Department AB Soft.

Про зарплати за рівнем

Оплачувані та безкоштовні стажування можна шукати на DOU або на сайті великих компаній (до прикладу, у MacPaw та NIXsolutions). Порівняно з Automation, Junior Manual тестувальники отримують на 200 доларів менше. При цьому Senior Automation QA заробляють приблизно на тисячу доларів більше ніж колеги Manual. Як йдеться на сайті dou.ua, середня зарплата Senior QA виросла на 350 доларів, Middle — на 200 доларів, Junior — на 70 доларів.

Кількість анкет від спеціалістів рівня Senior+ у грудні зменшилась на 13%, Middle — на 5%, а від Junior й Intern зросла на 6%. В опитуванні брали участь як фахівці, які нині в Україні, так і ті, хто виїхав через війну за кордон, але планує повернутися. Дані людей, які виїхали за кордон і вже не планують повертатися, ми не додавали в дослідження. Менеджер-розробник з понад восьмирічним досвідом, який відповідає за стратегію розвитку компанії в технічному плані.

Де вчились найбільш високооплачувані QA

Зараз середня зарплата QA-спеціаліста у Львові зросла за півроку середньому на 270 доларів становить $2000. Сьогодні немає жодної сфери життя чи бізнесу, які б обходилися без Інформаційних Технологій. Саме тому знання IT виходить у пріоритет у навчальному процесі, і в майбутньому дає гарантоване працевлаштування, яку б галузь не обрав фахівець. Те саме стосується і знання іноземних мов – на сьогоднішній день це must-have навичка для будь-якої хорошої вакансії. А в майбутньому, у світі, який рухається до глобалізації, запит на володіння однією-двома іноземними мовами буде обов’язковою вимогою. Ця професія вимагає наявності і постійного застосування аналітичних здібностей.

  • Мінімальна зарплата QA Engineer рівня Middle, зафіксована в Україні, — 1000 $.
  • А іноземні мови — це шлях до співпраці з іноземними компаніями та нових перспектив у власній кар’єрі.
  • Найчастіше переїжджали до Львова (зростання з 13% до 20%) та інших міст у західній і центральній частинах України.
  • Завдання QA інженера рівня Senior — налагоджувати внутрішні процеси тестування, нести відповідальність за роботу, давати поради молодшим членам команди.
  • У відповідь я почув, що, мовляв, усім хочеться win-win, але так не завжди виходить, бо інакше фахівці почали б завчасно шукати нову роботу» (Senior DevOps Engineer).
  • Буде тільки два тижні накопиченої відпустки, при цьому жодних вихідних бонусів, — хоча коли брали на роботу, то обіцяли виплати за три місяці.

UX (User Experience) описує, як користувач взаємодіятиме з програмою або вебсайтом. За даними опитування містами, де сконцентровані найоплачуваніші QA-фахівці, стали Київ, Львів і Чернівці. У AQA вони підвищилися серед фахівців з усіх мов, крім C# / .NET. Дані про кількість вакансій і відгуків дивіться в розділі «Тренди».

Освіта для дорослих

За пів року медіанні зарплати QA-спеціалістів в Україні зросли на $250 та становлять $2100. Зарплати тестувальників збільшилися на 14%, що більше, ніж у розробників (у них в середньому на 10%), проте менше, ніж у деяких інших спеціалізацій (загалом зарплати в ІТ зросли на 19%). Середня зарплата розробника у Львові становить 3500 доларів і це другий після Києва результат в Україні.

скільки заробляє middle qa engineer

Робота системного архітектора полягає в тому, щоби вибудувати схему розробки того чи іншого продукту з нуля. Це ІТ-спеціаліст, який приймає рішення щодо функціоналу та інтерфейсу цілих програмних комплексів майбутніх продуктів. Можна сказати, що middle qa engineer вакансії це той, хто трансформує слова та бажання клієнта в модель продукту, яку можна реалізувати, враховуючи можливості та ресурси компанії. Має бути висококласним спеціалістом, який знається на багатьох технологіях, щоб вміти обрати найоптимальнішу.

Розподіл зарплат за кількістю анкет

Найнижчі медіанні зарплати у тестувальників, які працюють у стартапах, — $1600. У цих компаніях найвища частка Manual QA (73%) і найменше тестувальників рівня Senior+ (25% проти 34% в середньому у всіх компаніях), чим можна пояснити низькі медіанні зарплати фахівців. Львів наздоганяє Київ і Харків, де зарплати QA-спеціалістів значно зросли у 2021 році.

STARTUP IT ACADEMY

І досі отримую відповіді на ту сотню відгуків» (Middle .NET Engineer). Мій тимлід гадки не мав, що будуть скорочення і кого саме попросять піти, поки я йому не написав, що мене звільняють. Списки скорочених складали менеджер і HR. За яким принципом відбулось скорочення — невідомо (мене запевнили, що це не залежало від перформансу). Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав. Якщо говорити про сферу DevOps, фахівець із бекграундом сисадміна чи розробника може перекваліфікуватися за 2-3 місяці.

Дані зі звіту консалтингової компанії Korn Ferry показали різке збільшення кількості компаній, які не планують підвищувати зарплату працівникам у 2021—2022 роках. Щоб зібрати актуальну статистичну інформацію, ми дослідили 1 фактичних зарплат і реальних зарплат по всій країні. Оцінки заробітної плати були складені з актуальними та максимально детальними даними про рівні заробітної плати, отриманими з поточних оголошень про роботу. На другому місці — аутсорсингові компанії ($2100).

Cevap Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir